Sådan planlægger du bedst corona-renovation

Selvom hele Danmark blev lukket ned og folk blev sendt hjem fra arbejde i karantæne på ubestemt tid, så var der alligevel lige én side af Danmark som ikke engang en ond virus fra Asien kunen komme til livs – og det er selvfølgelig gør-det-selv hovederne. 

Lige så snart Danmark officielt var lukket ned begyndte de store bilkører ved diverse byggemarkeder og køerne er sådan set ikke stoppet endnu. Gør det selv menneskerne er i fuld gang med alt fra totalrenovationer til de små projekter de aldrig lige fik ordnet. 

Hvis du er et gør det selv hoved eller du har et lille projekt som du aldrig kom om, så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel guider jeg dig nemlig igennem planlægningsfasen af din renovation, der uden tvivl er den vigtigste del af hele renovationen – for uden en god planlægning kunne dit hyggelige projekt hurtigt vokse sig til at være en helaftensting når du kommer hjem fra job, og det er slet ikke hyggeligt eller afslappende. 

Planlægningen – sådan starter du

Det første og måske mest essentielle er at vurdere omfanget på din renovation – hvor lang tid tror du seriøst at det kommer til at tage? Hvis det går over hvad du egentligt havde tænkt, så bør du kaste din energi over noget andet – for målet er vel at du bliver færdig med renovationen før du møder på arbejde igen, så du ikke skal gå og bakse med renovation efter fyraften. 

Hvis du kan stå indenfor din tidsramme kan du bevæge dig videre til næste punkt. 

Planlægningen – hvilke mennesker skal du bruge?

Selvom du er en hardcore gør det selv type så er der ingen tvivl om at du nok kommer til at skulle bruge en smule hjælp fra professionelle – og det er også okay, det er der slet ingen skam i. 

Den vigtigste ting når du skal have folk ud til eksempelvis en hulmursisolering, er at du er klar over hvilken rækkefølge de skal komme i og at du har hevet fat i dem i god tid – det er nemlig slet ikke sikkert at de lige har tid til at svinge ud med en dags varsel, og hvis du skal gå og vente en dag, så falder din planlægning fra hinanden. 

Sidste ting; Hvis du har nogle gode venner der kan bestikkes med øl og pizza, så vil du bliver overrasket over hvor hurtig (og hyggelig) en renovation kan være.