Sådan klarer du renovationen i første hug

I disse karantænetider er det næsten uundgåeligt ikke at komme til at kaste sig ud i en eller anden form for renovation – og det er forståeligt nok, nu har vi jo tiden til det og en minimal chance for at blive forstyrret i vores arbejde. 

Der er bare et par ting som du virkelig bør være klar over, før du kaster dig ud i et renovationsprojekt med en uforudsigelig deadline. Nogle af os kommer til at gå hjemme i karantæne på ubestemt tid, mens andre så småt får lov til at komme på arbejde, for ikke at ende med et \’efter arbejde projekt\’ så får du lige et par gode råd her.

Du skal være OBS på tiden

Ikke alle processer af en renovation tager lige lang tid, men én ting er sikkert. Hvis ikke du har planlagt din tid fornuftigt, så kommer der til at opstå irriterende venteperioder, hvor du kunne have arbejdet hvis du havde planlagt det ordentligt. 

Det er specielt sådanne situationer der er med til at trække tiden ud. Få derfor styr på hvem der kommer hvornår før du går i gang, så du ved at det hele kommer til at køre på skinner. 

Der er stor forskel på renovationstyper

Alt efter hvor lang tid du tror at du kommer gå derhjemme kan størrelsen på dit projekt varierer utroligt meget – en renovation af den fyldte garage tager måske én uge mens et nyt køkken kan tage op til flere måneder. Her handler det om at være smart uden at være overmodig.

Hvad er din grund til at renovere?

Selvom der ikke er nogen tvivl om at renovationer på en eller anden måde er med til at gøre vores liv mere overkommeligt- eller nemmere, så er der alligevel nogle renovationer der er bedre på papiret end andre. 

Det er eksempelvis sådan noget med at komme den svamp der gror i kælderen til livs kontra at male overetagen. Selvom det er rart at male på overetagen hvor du kommer meget, så vil en overhaling af dit svampeproblem i kælderen være med til at øge prisen på huset når du engang besluttede dig for at sælge – og det er en taktisk renovation. 

Få styr på dine fagfolk

Selvom der måske er mange af tingene i en renovation som du godt mener at du kan klare selv, så er det ikke ens betydning med at du behøver – her kan du se mere om professionelt hjem.