Få vandet sikkert væk fra dit tag

Er du den heldige ejer af et hus eller et sommerhus er det vigtigt at du sikre dig at vand og sne kan komme sikkert ned og væk fra dit tag. Årsagen til dette er ret enkelt. Vand der ikke kan komme væk via tagrender og afløb vil finde en anden måde og det vil ofte være ned i dit tag, igennem dine vinduer og døre eller ned i din kælder. Det er ikke  billigt at fjerne vand fra en kælder eller skulle få lavet et nyt loft og tag.

Fjern gamle blade og slam fra dit tag

Inden efterårets vand og storme sætter ind er det en god ide at gå dine tagrender igennem og fjerne gamle blade og slam så du er sikker på at vandet kan komme ned og væk. Har du træer der har grene der raver ind over dit tag så klip dem ned, så der ikke falder så mange blade ned på dit tag.

Husk også at fjerne alger og mos. Alger er i sig selv ikke skadelige, omend de ikke er kønne men mos er glade for alger og mos samler vand, som senere kan ende nede på dit loft og derfor skal begge dele fjernes. Du skal ikke bruge en højtryksspuler, men istedet forsigtig bruge en børste. En højtrykspuler hvis brugt forkert kan ødelægge dit tag.

Tjek din kloak og få evt. indlagt dræn

Hvis du bor et sted hvor du oplever at det kan være svært at komme af med vandet også selvom din tagrender er renset og pæne og rene kan du overveje at få indlagt dræn. Se evt. Nøddesten til dræn. Det er også vigtigt at du sikre dig at din kloak er i orden. Er du i tvivl om din kloak er stoppet og derfor ikke kan tage imod store vandmasser, som er blevet mere og mere almindelig de seneste år, er det en god ide at kontakte en kloakmester og få foretaget en TV-inspektion af din kloak. Det er dit ansvar at kloakken fungere på din matrikel. Det koster et par tusinde kroner at få foretaget en TV-inspektion.

Hvis din kloak er stoppet kan en kloakmester fjerne slammet. Det er ikke noget du selv må gøre. Det skal være en autoriseret kloakmester.